Ételek, amelyek megkötik a székletet

A hasmenés következtében fellépő görcsök és laza székletürítés kellemetlen lehet, különösen akkor, ha van elfoglalva a nap. Bár a gyógyszerek segíthetnek a székletnek, és enyhítik a hasmenést, bizonyos ételekhez is fordulhatnak a trükkök. A különféle ételek segíthetnek megkötni a belet, hogy segítsenek az egészséges, normális bélműködés helyreállításában.

A MedlinePlus a hasmenést a napi legalább háromszor előforduló laza és vizes bélmozgások kategóriájának minősíti. A fürdőszobai szokások megváltozásával együtt előfordulhat hasi görcsök és hányinger is. Ennek a közös betegségnek számos oka van, beleértve a baktériumokat, vírusokat és ételallergiákat. A mindennapi étrend is hasmenéshez vezethet, különösen akkor, ha a táplálék nagyon magas a rostban.

Az alacsony rosttartalmú ételek fogyasztása hasznos módja annak, hogy megkönnyítse a hasmenését. A Cedars-Sinai olyan élelmiszereket ajánl, mint például a fehér kenyér, és a MedlinePlus javasolja olyan elemek, mint például a banán és a hántolt burgonya étrendjükbe történő bevitelét. A MedlinePlus sós ételeket, például perecet és levest és ivóvizet, például gyümölcslevet és sportitalokat is fogyaszt. Egyéb élelmiszerek, amelyek segíthetnek a fehér tészta és a rizs, a mogyoróvaj és az alacsony rostban főzött zöldségek, mint a gombák.

Bár számos étel segíthet a hasmenés enyhítésében, számos más étel is rosszabbá teheti a problémát. Általában kerüljük el az aszalt szilva, bogyó, káposzta, brokkoli, bab és lencse. Magas zsírtartalmú húsok is a leginkább elkerülhetők, mint a koffein és az alkohol. Tartsa távol az ételeket, amelyek túlságosan zsírosak vagy fűszeresek.

A megfelelő ételek fogyasztása gyakran segít a hasmenésben, de mindig beszéljen orvosával, ha a hasmenése több mint két napig tart. Egyéb aggodalomra ad okot a vér a székletében, a szokatlan szagú széklet, a láz és a gyomor fájdalma. Kezelőorvosa javasolhatja, hogy csak 12-24 órán keresztül fogyasszon folyadékot, például levest és gyümölcslevet.

A hasmenés kezelése

Töltsd fel ezeket az ételeket

Ugrás ezekre az ételekre

Következő lépések