Idősebb virág tea előnyei

Az idősebb virágok, más néven az európai idősebbek, régóta használják a hagyományos német orvostudományban. Antioxidáns tulajdonságaik és vírusellenes hatásuk van, ezért még mindig népszerűen használják őket a megfázás és az influenza elleni küzdelemhez. Az idősebb virágokat gyógynövényként lehet főzni.

Az idősebb ember C-vitamint tartalmaz, amely fontos a bőr, az erek, az inak és az ínszalagok egészségéért. Tartalmaz egy flavonoidot is, amelyet kvercetinnek neveznek, egy erős antioxidáns. Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően a vén virágzó tea előnyös a szervezet oxidatív stressz elleni védelmére, ami gyakori krónikus betegségekhez vezethet, beleértve a szívbetegséget, a rákot és a cukorbetegséget.

Az “Online Journal of Pharmacology and PharmacoKinetics” című, 2009-ben publikált tanulmány megállapította, hogy az idősebb virágkivonat igen hatásos az influenzaszerű tünetek kezelésében. A három vagy több influenzaszerű tüneteket észlelő résztvevők napi négyszeri 175 mg-os virág kivonatot kaptak, míg mások placebót kaptak. Mindössze két nap múlva az idősebb virágcsoportnak 28 százaléka már nem tüneteket szenvedett, 60 százalékuk szignifikánsan kevésbé súlyos tüneteket mutatott, míg a placebo csoport nem mutatott javulást a tünetek előfordulása vagy súlyossága miatt. Az ígéretes megállapítások ellenére az ivóvíz-tea fogyasztásának előnyeit nem erősítették meg.

Az Európai Journal of Clinical Nutrition 2004-ben publikált tanulmány megállapította, hogy a szederlé csökkentette a teljes koleszterin- és trigliceridszintet fiatal felnőtteknél a napi két hét után. Az idősebb virágokat nem tanulmányozták a koleszterinre gyakorolt ​​hatásuk miatt, de tartalmaznak quercetint, amelyről kimutatták, hogy csökkenti a koleszterinszintet a kémcsővizsgálatokban. Több kutatásra van szükség annak eldöntésére, hogy az idősebb virág tea növeli-e a koleszterin szintjét.

Az idősebb virágzó tea rendszeres fogyasztása rövid távon biztonságosnak bizonyult, de hosszú távú biztonságát nem határozták meg. Az idősebb növény bogyóit is gyógyszerként használják, de toxikusak, ha nyersen fogyasztják. A régi növény kérge, levelei és magjai mérgezőek, ezért teljesen el kell kerülni őket. Az idősebb fiú vizelethajtó hatást fejthet ki, és fokozhatja a természetes vagy gyógyszerészeti diuretikumok hatását. Forduljon orvosához, ha bármilyen gyógyszert szed, mivel kölcsönhatásba léphetnek az idősebb virágokkal. Kerülje el a vén virágot, ha terhes vagy szoptat.

Antioxidáns tartalom

Influenza-harci képesség

A koleszterin előnyei

Néhány óvintézkedés