Repedt búza táplálék

A repedezett búza, amelyet a teljes búza búzából apró darabokra vágva készítenek, arra használják, hogy textúrát hozzanak létre a sült termékekhez. Használhatja azt is, mint a húsipuhák helyett, vagy tápanyagban gazdag melléktálat. Ne keverje össze a repedt búzát bulgurával – mindkettőt ugyanúgy készítik, a repedt búzában lévő búzamagot párolják és pörkölik a zúzás előtt.

Kalóriák és zsír

A repedt búza viszonylag kevés kalóriát tartalmaz. Az egyik népszerű márka 140 kalóriát tartalmaz 1/4-csésze adagonként. Fejlessze étkezési terveit, hogy étkezésenként 300-600 kalóriát tartalmazzon – tápláló választás a megrepedt búza kiszolgálására, mint egy melléktálat, valamint fehérjeforrás, például csirke vagy hal, valamint zöldség. A brokkoli, a sárgarépa vagy a kelkáposzta jó választás a kiegyensúlyozott étkezéshez. Öt ilyen kalória zsírból származik, vagy 0,5 gramm a krakkolt búza egy adagja. Az ideális ételterv 44-78 g zsírt tartalmaz, így a repedt búza jó választás az alacsony zsírtartalmú, alacsony kalóriatartalmú ételhez vagy a receptjeihez.

Vas

A repedt búza 1/4-csésze része jó vasútforrásként szolgál. A népszerű márka az ásványi anyag napi ajánlott bevitelének 8 százalékát kínálja. A vas étrendje hozzájárul az oxigénszinthez a szervezetben, mert segít a vörösvérsejtek kialakulásában. A vasnak nem kell azonnal tárolnia az izmokat, a májat, a csontvelőt és a lépet, annak ellenére, hogy a szervezet képes arra, hogy vasat állítson fel, amikor szüksége van rá, sok ember még mindig vashiányos betegségben szenved – az Egészségügyi Világszervezet beszámol arról, hogy közel 80 százaléka A világ lakossága nem fogyaszt elegendő vasat, és 30 százalékuk vérszegénységet okoz. Ezt az egészségi állapotot fejfájás, szédülés, fáradtság és légzési problémák jelzik.

Fehérje

Az Ön által fogyasztott fehérje kritikus szerepet játszik az immunrendszer egészségében, a fertőzések leküzdésében és az egészséges állapot megóvásában. Másodlagos energiaforrásként is szolgál, és segít a szervezetben hormonok és enzimek létrehozásában. A fehérje a legjobb azonban, ha segít az izomépítésben. A repedt búza 1/4-csésze adagja 5 gramm fehérjét biztosít étkezésének, vagy 8,9-10,8 százaléka az Intézet által napi fogyasztásra ajánlott mennyiségnek.

Szénhidrát

A szénhidrátok a szervezet legfontosabb energiaforrásaként szolgálnak – ez a makronutriens glükózra bomlik, és tüzelőanyagként belép a véráramba. A megrepedt búza 29 gramm szénhidrátot tartalmaz, az adag mindössze egynegyedét, amelyet naponta el kell szednie, az Orvostani Intézet 130 gramm napi szénhidrátot fogyaszt.

Rost

Amellett, hogy a szervezet napközben mozog, egyes szénhidrátok szálas formát öltenek, egyfajta szénhidrátot, amit a szervezet nem emészt fel. A repedt búza minden adagja 5 g. A szálak elősegítik az emésztőrendszer egészségi állapotát, és befolyásolják a bél egészségi állapotát, csökkentve az aranyér és a divertikulitisz kialakulásának kockázatát. A szénhidrát és a rostban gazdag táplálék fogyasztása egyenletes vércukorszint fenntartásában segít megvédeni a tüskéket, amelyek károsíthatják egészségét.